Danube Diversity

- a cinematic journey into cultural variety and ecological challenges today -

A filmek képek és a képek perspektívákat jelenítenek meg. A Duna számos oldalárakülönböző nézőpontokból tekinthetünk. A „Danube Diversity
” projektben képekbenjelenítjük meg ezeket a nézőpontokat és platformot adunk a képeknek.

2800 kilométer,

10 ország, egyedülálló tájak: A Fekete-erdőtől egészen a Fekete-tengerig tartóútja során a Duna lenyűgöző természeti-, és kulturális területeket ölel át. „Danube Diversity”képzési-, és fajvédelmi projektünkkel magunkkal szeretnénk vinni Önt is egy utazásra a Dunamentén. Ennek során feltárjuk a Duna-menti térség kulturális sokszínűségét, valamint ökológiaikihívásait. A Dunával együtt élő emberek filmportréi, valamint három olyan ifjúsági táborbemutatása mellett, amelyekben a fiatalok természetvédelmi témákkal foglalkoznak és filmesmódszerekkel dolgozzák fel ezeket, a projekt három filmfesztivált is magában foglal, Bécsben,Budapesten és Belgrádban. Annak érdekében, hogy olyan együttműködések és filmekszülessenek meg, amelyek megmozgatnak valamit, a „Danube Diversity” összekapcsolja azelkötelezett embereket, a civil szervezeteket, a környezetvédő csoportokat és a filmkészítőket.

„Egy hang a veszélyeztetett fajokért” - Ez a küldetése a Vadvédelmi Társaságnak (AWP), aFreiburg im Breisgau városában működő közhasznú fajvédelmi egyesületnek. Az AWPalapításának célja a természet-, és fajvédelmi projektek előre mozdítása és megvalósítása volt.A munka egyik fókuszpontja a környezetvédelmi képzési és a hely szociális és civil társadalmiszerkezetek erősítését szolgáló kezdeményezéseken van. Hálózatokat kívánunk felépíteni,szinergiákat létrehozni és világszerte megvédeni a veszélyeztetett fajokat a kihalástól.Küldetésünk a fajok sokszínűségének megőrzése és egy olyan társadalom kialakítása, amelytudatában van ennek és aktívan cselekszik a fajok védelme érdekében.Anyagilag a stuttgarti székhelyű Baden-Württemberg Alapítvány támogatja a projektet.