Danube Diversity

- a cinematic journey into cultural variety and ecological challenges today -

Filmovi su slike, a slike prikazuju perspektive. Brojni aspekti Dunava mogu se promatrati iz različitih kutova. U projektu " Danube Diversity" ova stanovišta pretvaramo u slike i slikama dajemo platformu. Našim projektom obrazovanja i zaštite vrsta vas želimo povesti na putovanje Dunavom. Pritom ukazujemo na kulturnu raznovrsnost i ekološke izazove u jedinstvenoj podunavskoj regiji.

2800 kilometara.

10 zemalja, jedinstveni krajolici: Dunav na svom putu od Schwarzwalda do Crnog mora prolazi kroz fascinantne i raznolike prirodne i kulturne prostore. Našim projektom obrazovanja i zaštite vrsta vas želimo povesti na putovanje Dunavom. Pritom ukazujemo na kulturnu raznovrsnost i ekološke izazove u jedinstvenoj podunavskoj regiji. Osim filmskih portreta ljudi koji žive na Dunavu i sa Dunavom, kao i tri omladinska kampa u kojima se mladi angažiraju na pitanjima zaštite okoliša i filmski ih obrađuju, projekt uključuje i tri filmska festivala u Beču, Budimpešti i Beogradu. “Dunavska raznolikost” okuplja volontere, nevladine organizacije, ekološke skupine i filmske radnike kako se stvorila suradnju i filmovi koji će pokrenuti nešto.

“Glas za ugrožene vrste” – to je misija udruge za zaštitu divljih životinja (Association for wildlife protection), neprofitne udruge za zaštitu vrsta iz Freiburga u Breisgau. AWP je osnovan radi promicanja i provedbe projekata zaštite prirode i vrsta. Fokus našeg rada je na inicijativama edukacije o okolišu i na jačanju lokalnih društvenih struktura i struktura civilnog društva. Želimo izgraditi mreže, stvoriti sinergije i spasiti ugrožene vrste širom svijeta od izumiranja. Naša vizija je očuvanje naše biološke raznolikosti kao i društvo koje je svjesno njezine važnosti i predano je njezinoj zaštiti.

Fondacija Baden-Württemberg sa sjedištem u Stuttgartu financijski pomaže projekt.