#artofdanube

- experiencing nature through art -

"Protecția timpurie a naturii a susținut, în primul rând, obiectivele estetice. Nu numai în Bavaria, ci peste tot în Germania, arta constituia leagănul de protecție a naturii, deoarece scopul principal al naturaliștilor a fost, în primul rând, acela de a conserva peisaje impresionante, care au inspirat poeții sau pictorii în spiritul romantismului. Prin urmare, nu este surprinzător faptul că primii naturaliști au fost în principal pictori, muzicieni și scriitori." (Prof. Dr. Hubert Weiger, Președinte național al Protecției Naturii Federale. Din. Natur+Umwelt 4-2008)

Din Pădurea Neagră până la Marea Neagră – în vara anului 2018, cel mai lung tablou al Dunării din lume pleacă în călătorie. Pictorița Ana Tudor a captat peisajele unice ale Dunării, precum și habitatul de plante și animale pe cale de dispariție pe o pânză cu lungimea de 1 km. Expunem pictura în 14 orașe și 8 țări, informând despre speciile pe cale de dispariție de-a lungul cursului Dunării.

Ca parte a expoziției itinerante, desfășurăm evenimente creative cu partenerii locali care se ocupă de habitatul trans-național al Dunării și de natura sa prețioasă. Pictura servește drept sursă de inspirație și cadru pentru abordarea în special a tinerilor și inspirarea acestora privind protecția mediului și implicarea civică referitoare la aceste teme naturaliste.

Proiectul este susținut de Asociația pentru protecția faunei sălbatice. AWP este o asociație nonprofit de protecție a speciilor din Freiburg im Breisgau, care a susținut și a organizat, în ultimii ani, numeroase proiecte internaționale de protecție a naturii cu tematici artistice.

Proiectul este susținut financiar de Fundația Baden-Württemberg, cu sediul la Stuttgart.